Törökországban rengeteg fajtája van a forgatott húsnak. A porsiyon (adag) esetében egy előmelegített tányérra kerül a hús, leginkább néhány grillezett paprikával vagy sült paradicsommal tálalják. A pilavüstü (rizsfeltét) a rizses hús egy kifinomultabb változata, a döner hús szaftja ízesíti a rizst, a húsokat a rizsre halmozzák. Az Iskender (az ősdöner) Bursa tartomány specialitása. Egy oblong (hosszúkás, mázas tál) tálon szervírozzák a húst, egy vékony pitát tesznek a tetejére, csipetnyi borssal és paradicsomszósszal ízesítik és leöntik olvasztott vajjal. A dürüm (tekercs) vékony tortillatésztába (lavasba) tekert hús, sajt és hagyma. Sokszor a tekercset magát is grillezik, hogy ropogósabb legyen. A tombikot vagy gobitor (köpcös vagy kövérkés) zsemleformájú, kívül ropogós, belül puha pitában, a dürümhöz képest kevesebb hússal töltve tálalják. Az ekmek arasi (kenyérben) a legtömöttebb döner. A nagy mennyiségű húst egy egész vagy fél török kenyérbe töltik és megpakolják zöldségekkel.
Elerhetosegeink:
- facebook: syedra-homes
- e-mail: syedra-homes@hotmail.com
- telefon: 0090-534-796-2369 /nem emeltdijas/